Λέβητες - Καυστήρες Βιομάζας - Κουμαντάκης Τζάκια Ηράκλειο Ρέθυμνο Λασίθι Χανιά Κρήτη Σόμπες λέβητες Καυστήρες τσιμέντινα είδη Φούρνοι Ψησταριές Γύψινα είδη κατασκευές διακοσμήσεις Tzakia koumantakis - UNREGISTERED VERSION

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού

Λέβητες - Καυστήρες Βιομάζας

Προιόντα > Λέβητες - Καυστήρες

Όλοι οι λέβητες της DCM παράγουν ζεστό νερό χρησιμοποιώντας ως καύσιμο οποιοδήποτε τριμμένο στερεό προϊόν όπως ελαιοπυρήνα, κέλυφος αμυγδάλων, φουντούκια, πυρήνα φρούτων, pellet (6/8/10mm), καλαμπόκι, κριθάρι και αλλά. Η τροφοδοσία του καυσίμου στο θάλαμο της καύσης γίνεται αυτόματα δια μέσου ενός μηχανικού συστήματος με διπλό ανοξείδωτο κοχλία ( ο δεύτερος παραλαμβάνει το καύσιμο από τον πρώτο με πτώση), ένα επιπλέον σύστημα ασφαλείας που προσφέρουν οι λέβητες της DCM. Οι λέβητες έχουν οριζόντιες σωληνώσεις καπνού τριών διαδρομών, με ονομαστική ισχύ από 40.7 έως 93 KW για τους οικιακούς και από 130 έως 2000 KW για τους βιομηχανικούς. Ο θάλαμος της καύσης είναι εξ ολοκλήρου περιτριγυρισμένος από τον κυρίως κορμό του λέβητα που περιέχει το νερό και σε συνδυασμό με την ανεστραμμένη ροη του καπνού δημιουργεί μια μεγάλη επιφάνεια ανταλλαγής θερμότητας στην οποία οφείλεται η υψηλή απόδοση που παράγουν οι λέβητες. Οι διαδρομές του καπνού στους λέβητες της DCM επιθεωρούνται εύκολα και επιτρέπουν τον περιοδικό καθαρισμό και απομάκρυνση της στάχτης που παράγεται από την καύση. Ο κύριος κορμός των λεβήτων της DCM είναι κατασκευασμένοι από ατσάλι ποιότητας, υψηλού πάχους 5mm που εγγυάται μεγάλη αξιοπιστία στο χρόνο. Ο θάλαμος της καύσης έχει μελετηθεί ώστε να έχει την βέλτιστη απόδοση μεγαλύτερη του 80%, ελάχιστη εκπομπή ρύπων προς το περιβάλλον και μεγάλη διάρκεια ζωής. Το δοχείο καύσης του καυστήρα είναι κατασκευασμένο από ατσάλι INOX AISI 310 υψηλού πάχους, περιλαμβάνει πυρίμαχες πλάκες και προθερμαίνει τον αέρα της καύσης. Ειδικά κατασκευαστικά συστήματα επιτρέπουν την επίτευξη πολύ χαμηλών θερμοκρασιών καυσαερίων δείγμα της υψηλής θερμικής απόδοσης των λεβητών. Οι λέβητες DCM μπορούν να παραδοθούν με διαφορετικά κέντρα λειτουργίας. Πρώτο από όλα το εντελώς μηχανικό κέντρο με εμφανείς τους διακόπτες των θερμοστατών, ιδιαίτερα αξιόπιστο στο χρόνο, έως το εντελώς ηλεκτρονικό κέντρο το οποίο είναι σε θέση να χειριστεί οποιαδήποτε πρόσθετη συσκευή στο σύστημα θέρμανσης και να προγραμματιστεί από απόσταση διαμέσου τηλέφωνου ή internet. Τα μοντέλα τα οποία σήμερα παράγονται για οικιακή χρήση είναι τα ακόλουθα: STANDARD, MINITANDEM, TANDEM και IN LINEA. Οι σημαντικές διαφορές παρατηρούνται στα συστήματα αποθήκευσης του καυσίμου (δεξαμενές) που μπορούν να οριστούν ως έξης:
‘’STANDARD’’ η δεξαμενή έχει χωρητικότητα 120 Kg και είναι τοποθετημένη δεξιά ή αριστερά του λέβητα.
‘’MINITANDEM’’ η δεξαμενή είναι συνολικής χωρητικότητας 120 Kg αλλά είναι χωρισμένη σε δυο θαλάμους των 60 Kg ο καθένας επιτρέποντας κατ αυτόν τον τρόπο να φορτωθούν δυο διαφορετικά καύσιμα τα οποία μεταφέρονται στον καυστήρα τέλεια αναμεμιγμένα σε αναλόγια 30% το ένα και 70% το άλλο (ενδείκνυται ιδιαίτερα για χρήση καλαμποκιού)
‘’TANDEM’’ οι δεξαμενές είναι δυο των 120 Kg η καθεμιά, με την ίδια λειτουργία ανάμειξης όπως και στο μοντέλο ‘’MINITANDEM’’
‘’IN LINEA’’ η δεξαμενή έχει χωρητικότητα των 120 Kg και είναι τοποθετημένη στο πίσω μέρος του λέβητα, ιδιαίτερα κατάλληλο για στενούς χώρους με μεγάλο βάθος.
»Big/Big Uni» βιομηχανικοί λέβητες/καυστήρες βιομάζας pellet με θερμικύ ισχύς που κυμαίνεται από 130KW “εως 2000KW
Η Starfire Caminetti Αποκλειστικός Αντιπρόσωπος Ελλάδος των λεβητών DCM και τα σημεία πωλήσεων είναι στη διάθεση σου για να σας δώσουν οποιαδήποτε συμβουλή και απαραίτητη τεχνική πληροφορία για να διαλέξετε τον λέβητα που μπορεί καλύτερα να ικανοποιήσει τις ανάγκες σας.
Οι λέβητες της DCM πρέπει να συνδεθούν με καπνοδόχους με ένα ελκυσμό μεταξύ 10 – 17 Pa, όπως αναγράφεται και στο τεχνικό φυλλάδιο χρήσης που ακολουθεί κάθε προϊόν.

Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού